top of page

Rust doet zich voor als je je waarneming niet verandert in problemen.

December is een maand van terugblikken. Een heel jaar is voorbij, we kijken terug naar wat we gedaan hebben en zien vooruit naar de toekomst.


Zelf word ik er nogal onrustig van. Het terugblikken en vooruitkijken zorgt er juist voor dat ik van alles wil aanpakken en veranderen. Als ondernemer houd jij waarschijnlijk ook wel van aanpakken. Je ziet geen problemen maar mogelijkheden en gaat graag de uitdaging aan. Dus om juist in deze maand rust te vinden ligt de kunst. Rusten betekent namelijk letterlijk dat je even geen veranderingen wilt.


Ik zal het je uitleggen. De eerste stap van elk gedrag is namelijk waarnemen.

Je merkt een aanwijzing op, een beetje informatie of een gebeurtenis.

En als je niet het verlangen hebt om te handelen na wat je hebt gezien, heb je rust.


Verlangen draait om alles willen aanpakken en veranderen. Waarnemen zonder dat verlangen is het besef dat je niets hoeft aan te pakken en te veranderen.


Bij rust gaan je verlangens niet met je aan de haal. Je verlangt geen verandering van je toestand. Je hersenen bedenken geen probleem dat jij moet oplossen.


Je kunt gewoon waarnemen en zijn. Dat is rust. Kan jij dit al? Dan heb je goud in handen! Vindt je dit nog lastig? Bedenk dan dat je brein plastisch is en je je waarneming kunt aansturen.


Waar houd jij je mee bezig? Waar kijk je naar? Wat komt bij je binnen? Je kunt daarin selecteren. Heel veel succes met rust vinden in deze chaotische december maand!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Doe wat minder je best!

Een nieuwe start van het jaar. Misschien wel nieuwe doelen, nieuwe perspectieven. Een van de dingen die niet bij die nieuwe mindset gaat passen, is perfectionisme. Misschien heb jij de afgelopen jaren

Gedrag & omgeving

Mensen zijn kuddedieren. We willen erbij horen en verbinding voelen. We willen het respect en de goedkeuring van onze medemensen krijgen. Zulke neigingen zijn van wezenlijk belang voor ons. Het zorgde

Gedrag & motivatie

Onlangs had ik een leuk interview met ‘Focusfamily’. Zij zijn een onderneming die een box met een tijdslot hebben ontwikkeld. Hierin kunnen jongeren hun telefoon doen als ze zich moeten focussen. Een

Comments


bottom of page