top of page
Over Heleen
Ontwerp zonder titel (10).png

Welkom op mijn Website! Mijn naam is Heleen de Wit, toegepast psycholoog en coach. Ik ben altijd al bezig geweest met gedragsverandering. Geobsedeerd bijna. Bij iedereen, inclusief mezelf, valt er wel iets te veranderen. Het lijkt wel onze gemeenschappelijke deler op aarde. Echt eerlijk kijken naar jezelf, inzien dat je iets te veranderen hebt, is al een eerste dappere daad op zich. Is het niet dat vetrolletje na een welverdiende vakantie, dan is het wel dat zeurende onzekere gevoel waar je vanaf wilt.

Ik denk dat het gezond is om in te zien dat er dingen zijn die jij als persoon kunt veranderen. Maar ik ben me ook goed bewust van de ongezonde overtuigingen rondom veranderen. Het constante ‘moeten’, de samenleving die we samen creëren van goed-beter-meer, de hoge verwachtingen van jezelf en het perfecte leven van de ander waar we niet aan kunnen tippen. Zelfs als we zouden veranderen.

 

Mijn missie is om je te laten ervaren dat veranderen niet gelijk staat aan jezelf verliezen, aan de beste versie van jezelf creëren, aan voldoen aan de torenhoge verwachtingen. Gedragsverandering draait om mildheid en plezier. Laten we daarmee beginnen.

Vroeger dacht ik daarom ook altijd dat ik psycholoog wilde worden. Maar tijdens mijn studie toegepaste psycholgoie ben ik echt verliefd geworden op het coachvak. Ik wilde geen labels plakken en van daaruit handelen. Ik wilde echt naar het gedrag van de persoon tegenover me kijken en aan de slag gaan met wat ik op dat moment voor me zag.Wat dat betreft kan ik me helemaal uitleven in het coachvak en dat heb ik de afgelopen 3 jaar ook gedaan. Ik rondde tijdens mijn opleiding de Practitioner Coach opleiding af bij NONONS (een coachopleidinginstituut in Amsterdam) en kreeg daar ook een baan aangeboden. De afgelopen 3 jaar ben ik druk bezig geweest met het vullen van mijn coach rugzak. Ik deed onderzoek naar gewoontegedrag verandering en studeerde af met een scriptie over de mentale gezondheid van jonge mensen. 

Ik wil jou, als bezoeker van mijn site enorm bedanken dat jij hier bent en dit gelezen hebt. Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar jouw gedrag en hoe je dat om kunt buigen. Heb je vragen? Schroom niet om contact met me op te nemen. 

bottom of page